Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
30.08.17 - Taklimat POC ke 5

TAKLIMAT PEMBERIGAAN BAGI POC – Kali Kelima

Oleh: Wardah binti Haji Ibrahim


Rabu, 30 Ogos – Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam melalui Bahagian Pengambilan hari ini telah mengadakan Taklimat Pemberigaan PoC di Dewan Ujian, Tingkat II, Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

Gambar 1.png

Surah Al Fatihah diketuai oleh Awang Suhaibul bin Haji Ahmad,

manakala ucapan alu-aluan disampaikan oleh Yang Mulia, Penolong Setiausaha, Dayang Hajah Maimunah binti Seruji 

dan taklimat disampaikan oleh Dayang Norefna binti Abdullah dan Dayang Amal Hazirah binti Haji Talip


Majlis telah dimulai dengan bacaan surah Al-Fatihah yang dipimpin oleh Awang Suhaibul bin Haji Ahmad dan seterusnya ucapan alu-aluan daripada Penolong Setiausaha, Dayang Hajah Maimunah binti Seruji.

 Manakala, taklimat ini telah disampaikan oleh Dayang Norefna binti Abdullah, Pegawai Kerja, Unit Perakuan Bahagian Pengambilan dan seterusnya Dayang Amal Hazirah binti Haji Talip, Pegawai Kerja, Unit Iklan Bahagian Pengambilan.

Seramai 25 orang pegawai penghubung serta pengendali proses pengambilan terdiri daripada Jabatan Perdana Menteri, Jabatan Adat Istiadat Negara, Jabatan Peguam Negara, Jabatan Polis Diraja Brunei, Jabatan Majlis-Majlis Mesyuarat, Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Jabatan Perkhidmatan Awam, Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Jabatan Perancangan dan Kemajuan Ekonomi.

Pegawai Penghubung yang hadir mendengarkan taklimat tersebut.jpg

Pegawai Penghubung yang hadir mendengarkan taklimat tersebut


Taklimat ini diadakan bertujuan untuk memberikan penerangan lebih lanjut kepada Pegawai Penghubung atau Point of Contact (PoC) yang telah dilantik oleh Kementerian dan Jabatan masing-masing serta menjelaskan mengenai tatacara atau langkah-langkah yang perlu dilakukan semasa menerima permohonan dan menghadapkan sokongan kebenaran Ketua Jabatan menggunakan sistem PSCR. 

Taklimat ini kemudiannya berakhir dengan sesi soal jawab dan konsultasi bersama unit–unit di bawah Bahagian Pengambilan.

Pegawai Penghubung yang hadir mendengarkan taklimat tersebut lelaki.jpg

Pegawai Penghubung yang hadir mendengarkan taklimat tersebut

Sesi konsultasi bersama Pegawai Penghubung.jpg

Sesi konsultasi bersama Pegawai Penghubung

Attachments